компютърна поддръжка

компютърна поддръжка от СИСАДМИНА – правилният избор за Вашия компютър и компютърна мрежа

 

Какво е компютърна поддръжка?

Компютърната поддръжка е услуга чрез която нашия компютър, лаптоп, принтер, рутер и цялата ни компютърна мрежа се поддържат в идеално техническо и функционално състояние.

Редовни обновявания на операционната система, така нареченият ъпдейт (update) е нещото, което винаги трябва да се прави, за да сме постоянно защитени от хакерски атаки, които използват бъговете заложени от създателите на операционната система, която използваме.

Профилактика на компютърните компоненти (захранване, вентилатор и радиатор на процесора, вентилатор на видео карта и дънна платка) – полепнала прах по тях е това, което би могло да убие нашия компютър. Редовното почистване на прах от компютъра е задължително.

Почистването на операционната система от вируси би ни помогнало да започне нашия компютър да работи по-добре и по-бързо.

 

За какво ни е необходима компютърна поддръжка?

За да сме доволни от работата на нашия компютър и той да ни върши услуга, а не ние да му робуваме и постоянно да се ядосваме за това, че той работи бавно и постоянно забива е добре да поддържаме здравето на компютъра в добро състояние. Най-лесният начин за това е да се възползваме от компютърната поддръжка било абонаментна или еднократна SYSADMINA.COM.   

 

Какво трябва да се поддържа на един компютър, лаптоп, таблет, принтер и друга компютърна техника?

Поддръжката на един компютър се състои в поддържането на правилното функциониране на всички негови хардуерни компоненти и естествено поддържане на софтуера – операционна система и инсталирани програми и приложения.

Как да се грижим за здравето на нашия компютър?

Най-лесният начин нашия компютър да е в перфектно състояние е да се възползваме от компютърната поддръжка предлагана ни от SYSADMINA.COM

Видове компютърна поддръжка

хардуерна поддръжка и софтуерна поддръжка. Хардуерната поддръжка се състои в преглеждане на хардуерните компоненти и подмяна на елементите по тях, които са започнали да се разрушават или имат видими дефекти, преди да са довели до невъзможност за функциониране. Най-често това се случва от прегряване, което пък от своя страна е дошло от насъбралата се прах в следствие на дълга употреба на компютъра (лаптопа) без да се почиства.

Софтуерната поддръжка е доста по-специфична сама по себе си. Тук говорим за поддръжка на операционната система, било то Windows, Linux, Android, iOS и други и инсталираните програми и приложения в добро състояние. Едно от нещата, с които можем да започнем е редовно обновяване (по желание). Смяната на една операционна система с друга по-нова се прави доста по-рядко и тук вече говорим не за софтуерна компютърна поддръжка, а за ъпгрейд на операционната система. Използването на антивирусен софтуер и навременното му обновяване, както и редовното му пускане за чистене на вирусите от компютъра ни.